http://www.sokker.org

Go down

http://www.sokker.org Empty http://www.sokker.org

Писане  jims22 on Съб Фев 06, 2010 6:25 pm

http://www.sokker.org Отегчени сте от футболната реалност? Мислите ли, че ще можете да управлявате отбор по-добре от другите? Присъединете се към нас, основете ваш собствен тим, срещнете се с други мениджъри и докажете, че сте най-добрият!
jims22
jims22
Admin

Брой мнения : 189
Reputation : 1
Join date : 20.01.2010

Вижте профила на потребителя http://bgliga.forumotion.net

Върнете се в началото Go down

http://www.sokker.org Empty мъдростите

Писане  jims22 on Пон Окт 17, 2011 10:40 am

Само светлият път на мъдростта води към истината.

В истината е скрит животът.

Казано е в Писанието: „Знанието възгордява, а любовта назидава“. Който е изказал тази мисъл, той скрил в нея една дълбока истина. Коя е причината, че знанието възгордява? Да се мисли, че знанието възгордява, това говори за изопачаване на правата мисъл. Само горделивият човек мисли, че всичко знае, или че никой не знае работите като него. Обаче, да знаеш всичко, или да знаеш нещата, както никой друг, това е достояние само на Бога, на висшето съзнание в човека, което схваща всички неща едновременно. Когато някой казва, че знае всичко, че като него няма друг в света, подразбираме, че този човек се намира на първото стъпало на възрастващия живот и едва започва да мисли. Той е застанал на пътя, който води към гордостта, т. е. на кривия път на живота.

„Знанието възгордява“. Една от опасностите, в които горделивият изпада, е, че той заема особено положение към всички същества и мисли, че за него са нужни особени условия, особена обстановка в живота. Горделивият постепенно губи своята вътрешна мекота, чрез която може правилно да се развива. Ще кажете, понеже знанието възгордява, човек не трябва да се стреми към него. Обаче, има нещо неизказано в изречението „знанието възгордява“. Има едно знание, което възгордява, но то не е истинското знание, което душата търси. Истинското знание не възгордява и не спира развитието на човека. Знанието, което личността търси, препятства на човека да се развива правилно. То събужда неговата гордост и му пречи за добрия живот.
jims22
jims22
Admin

Брой мнения : 189
Reputation : 1
Join date : 20.01.2010

Вижте профила на потребителя http://bgliga.forumotion.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите